enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
19,0510
EURO
20,5023
ALTIN
1.211,97
BIST
5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
15°C
İstanbul
15°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Az Bulutlu
9°C

HaberinSesiyiz

    Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

    KÖŞE YAZILARI
    1 Ekim 2022 17:24
    0
    A+
    A-

    Diş ağrısı, çok fazla acı veren ve çok sıkıntılı bir süreçtir. Düzenli bir şekilde diş ve ağız bakımına dikkat edilmemesi sonucu çürüme ve enfeksiyonlar görülür. Bu faktörler de ağrının oluşmasını tetiklemektedir. Dişlerde ağrı meydana gelmesinin birçok sebebi olabilir. Ağrıya neyin sebep olduğunu öğrenebilmek için detaylı muayene yapılmalıdır. Sizlere diş ağrınız var ve sebeplerini arıyorsanız Diş Ağrısına Ne İyi Gelir başlıklı yazımız ile detaylı bilgi aktarmaya çalıştık.

    diş ağrısı

    Dişler Hangi Sebeplerden Dolayı Ağrıyabilir?

    • Diş çürükleri

    Çürükler, bulunduğu yere göre diş ve diş etlerinde ağrı yapabilir.

    • Dişlerdeki kemik kaybı

    Çiğnerken ağrı olmasına neden olur.

    • Diş etinde iltihaplanmalar,

    Yanma ve acıma hissi verir.

    • Yanlış yapılmış protezler, yüksek dolgular
    • Diş gıcırdatma

    Çok derinden gelen ağrı oluşur. Geceleri genellikle dişlerin sıkılması sabahları ağrı meydana getirebilir.

    • Kanal tedavi

    Tedavi tamamlandıktan sonra ağrılar olabilir.

    • Vücut direnci düştüğü zaman gribal enfeksiyon gibi durumlar ya da sinüzitin aktif olması
    • Üst taraftaki azılarda ağrılar oluşur.
    • Kadınlarda adet dönemlerinde
    diş ağrısı

    Diş Ağrısının Belirtileri Nedir?

    Dişlerdeki ağrı genellikle bir anda meydana gelir ve belirli bir sürede daha çok şiddetlenmektedir. Diş ağrısı başa, çeneye ve kulaklara doğru zonklama şiddetlidir. Diş Ağrısı Sebeplerini ve çözüm yöntemlerini arayan ve bu sorunu yaşayan kişiler sıcak ve soğuk besinleri tüketirken zorlanır ve dişteki meydana gelmiş olan hassasiyetten etkilenir.

    Ağrı, dişe baskı uygulandığında şiddeti daha çok artmaktadır. Bu baskı çenede bile hissedilir. Özellikle geceleri daha çok ağrı hissedilir. Hem dişte, hem de diş etinde kanama görülebilir. Bu özellikle diş çürüklerinden meydana gelen apse oluşumu daha fazla olur. Kişiler yemek yediğinde, su  içtiğinde daha çok ağrı oluşur.

    Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

    Doğada yetişen bazı bitkiler, antiseptik özelliğe yani mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Doğal tedavi yöntemlerinde de sık sık bitkilere başvurmaktayız. Dişlerdeki ağrının geçmesine de yardımcı olan birkaç bitki vardır. Dişlerde ağrı, ne zaman geleceği belli olmayan ama genelde en çaresiz olduğumuz zaman karşılaştığımız bir şikâyettir. Diş Ağrısı Sebepleri Ve Diş Ağrısına Ne İyi Gelir diye bir arayış içindeyseniz bu yazımız tam size göre;

    Gece, hafta sonu veya doktora gidemeyeceğimiz bir zamanda dişlerinizde ağrı şikayeti yaşarsanız, ağrı kesici kullanmak geçici ama rahatlatıcı bir durumdur. Özellikle iltihaplanma nedeniyle meydana gelen diş ağrısı için antibiyotik ilaçları doktora danışmadan kullanmayın. Evde rahat bir şekilde ağrıyı azaltacak veya geçmesini sağlayacak yöntemlere yani bitkileri tercih edebilirsiniz. Diş ağrısına iyi gelecek bazı bitkiler ve yöntemleri;

    1.Karanfil

    Karanfil, analjezik ve anti bakteriyel özelliklerine sahiptir. Karanfil kullanmak diş çürümesinden dolayı meydana gelen ağrıları azalmasına yardımcı olur. Karanfil yağını,  pamuk yardımıyla ağrının olduğu yere pamuğu koyun ve 15 dakika bekletin. Ağrı azalana kadar pamuğu yenisiyle değiştirerek, bu uygulamayı tekrar edebilirsiniz.

    2.Dişlerinizi Fırçalayın

    Diş ağrısını önlemek için önce dişlerinizi fırçalamayı deneyin. Fırçalama, çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan kalıntıların o bölgeden uzaklaştırma da yardımcı olur. Dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalanması ağrının giderilmesinde katkısı olacaktır.

    diş ağrısı-2

    3.Tuz

    Tuz, antiseptik etkisi sayesinde dişte oluşan enfeksiyon ihtimalini azaltır. Bir tatlı kaşığı tuz ile bir su bardağı suyu karıştırarak hazırlayın. Hazırladığınız suyu çalkalayın. Bu yöntemi günde üç defa uygulamaya çalışın.

    4.Buz Uygulaması

    Diş ağrısının olan bölgeye, buz kompresi ağrının geçici olarak azalmasına neden olacaktır. Bunun içi ağrıyan bölgeye, bir havlu veya bez içerisine buzu sarıp dış taraftan uygulamak gerekir. Buzu direkt olarak uygulamayın.

    5.Çörek Otu

    Diş ağrısının azalmasında veya yok etmede tercih edilecek diğer çözüm yolu da çörek otudur. Çörek otu, uyuşturucu özelliği olmamasına rağmen düzenli olarak kullanılması diş ağrısına neden olan faktörlerin ortadan kalmasını sağlar.

    6.Sarımsak

    Doğal antibiyotik olan sarımsak, diş ağrılarında kullanılmaktadır. İki diş sarımsak ile bir tatlı kaşığı tuzu ezerek birbirine karıştırın ve kürünüzü hazırlayın. Enfeksiyonlu bölgeye, karışımı masaj yaparak sürün ve 30 dakika bekleyin.

    7.Buğday Çimi Suyu

    Ağızda bakterilerin çoğalmasını engeller ve diş ağrısını hafiflemesinde yardımcı olur.  Buğday çimi suyu; diş etlerini ve dişleri enfeksiyonlara karşı koruyan doğal bir antibiyotiktir.

    8.Zerdeçal

    Zerdeçal, içerdiği anti-inflamatuar yani iltihap söktürücü özelliği sayesinde ağızda meydana gelen zararlı bakterileri çoğalmasını önler. Ayrıca enfeksiyon olmasından dolayı meydana gelen ağrıyı da hafifletir. Zerdeçalın tozunu ağrının olduğu noktaya sürün. 15 dakika bekletin. Bundan sonra da ılık bir su ile ağzınızı gargara yapabilirsiniz.

    9.Maydanoz İle Gargara

    Bir demet maydanozun suyunu çıkartın. Bunun sonucunda yaklaşık bir bardak maydanoz suyu elde edeceksiniz. Bu suyla gargara yapın. Diş ağrınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır.

    10.Susam Yağı

    Ağız kokusunu önlemek için kullanılır. Bunun yanı sıra diş çürümesine sebep olan ağrıları giderilmesinde yardımcı olur. Bir yemek kaşığı susam yağını gargara yapın. Bundan sonra ılık su ile gargara yaparak ağzınızı temizleyebilirsiniz.

    11.Papatya Çayı Gargarası

    Sinirleri gevşetme etkisi olan papatya çayını demleyip ve soğuduktan sonra gargara olarak kullanabilirsiniz.

    diş ağrısı

    Diş Ağrısında Uygulanan İlaç Tedavisi

    Tedavi ilk olarak ağrının kontrol altına alınmasıyla başlar.  Diş ağrısı tedavisinde enfeksiyon oluşumunun önlenmesi amaçlanır. Antibiyotiklerden ve ağrı kesici ilaçlardan faydalanılır. Uygulanan antibiyotik tedavisinde dişlerde oluşan enfeksiyon giderilmiş olsa da 48-72 saat arasında tedaviye devam edilmesi gerekir.

    Siz de Diş Ağrısı Sebepleri Ve Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ile ilgili görüş, düşünce ve önerileriniz yorumlar kısmında bizlere iletebilirsiniz.

    haberinsesiyiz logo
    ETİKETLER: bitkisel çözüm, diş ağrısı, diş ağrısı tedavisi, diş sağlığı
    Yazarın Diğer Yazıları
    Hamilelikte 3. Trimester ve Bebek Gelişimi
    14 Mart 2022 08:17
    Bitcoin Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?
    17 Ekim 2021 14:08
    Rubik Küpü Tasarlayan Erno Rubik: Mekanik Bulmacanın Öncüsü
    30 Ekim 2021 01:55
    6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
    1 Kasım 2021 01:08
    İmplant Bakımı Nasıl Yapılmalı?
    11 Kasım 2022 14:27
    “Leishmaniasis” :İnsanların ve köpeklerin ortak hastalığı
    21 Eylül 2022 08:32
    Temerrüt Nedir? Temerrüde Düşmek Ne Demektir?
    16 Aralık 2021 20:54
    Antipod nedir? Bulunduğunuz noktanın tam zıttı neresidir?
    5 Şubat 2022 13:28
    Diş Ağrısı Sebepleri Nelerdir
    27 Ocak 2023 16:19
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.