enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
18,6336
EURO
19,4066
ALTIN
1.051,84
BIST
4.874,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
14°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
15°C
SON DAKİKA
MSB: 18 PKK’lı terörist öldürüldü
Terör sığınaklarından mühimmat ve yaşam malzemesi çıktı
Bir polis memuru daha intihar etti
Silahlı saldırıya uğrayan Cenk Çelik öldü
Öğrenci yurdunda yangın paniği
Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: 7 terörist etkisiz!
Endonezya’da izdiham: 129 ölü, 180 yaralı
Pençe-Kilit operasyonundan acı haber: 1 asker şehit oldu
Eczanede yumruklu saldırıya tutuklama
Fiona Kasırgası can alarak ilerlemeye devam ediyor: Korkunç görüntüler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

admin

    Gebelik Takvimi

    KÖŞE YAZILARI
    20 Ekim 2021 16:59
    0
    A+
    A-

    Anne adaylarının gebelik süreçleri başladığı zaman doğum gerçekleşmeden önce doğum sürecinin takvimini oluşturarak doğum öncesinde yapılması gerekenlerin takvimini oluşturmalarında yarar vardır. Bu alanda hizmet sunan birçok gebelik hesaplama uygulamaları mevcuttur. Gebelik takvimi oluşturmak, gebeliğinize dair tüm bilgilere ulaşmanızı kolaylaştıran bir hareket olacaktır. Ayrıca takvim sayesinde bebeğinizin gelişim sürecine dair tüm bilgileri detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

    Gebelik Kaç Hafta Sürer?

    Hamilelik sürecinin başlangıç tarihi uzman doktorlar tarafından son adet tarihi temel alınarak gebeliğin ne zaman oluştuğu tespit edilmektedir. Zira bireyin hamile olduğunu öğrendiği tarih, gebe olduğu tarih olmamaktadır. Burada esas faktör döllenmenin başlangıç tarihidir. Hamilelik kaç hafta sürmektedir? Diye soracak olursanız normal şartlar altında gebelik ortalama 40 hafta yani 9 ayda sonlanmaktadır. Hamilelik süreci her ne kadar 40 hafta ile sınırlandırılmış olsa da bazı durumlarda bu süre 38 veyahut 42 haftayı bulabilmektedir.

    Gebeliğin gerçekleşmediği durumlarda anne baba olmak isteyen bireyler tüp bebek tedavisine başvurmaktadırlar. Bu hususta anne baba adaylarına en iyi destek uzman hekimler tarafından sağlanmaktadır. Ebeveynler için her türlü yardım ve kolaylığı sağlayan bu merkezler anne baba olmak isteyen bireyler için umut kaynağı olmuştur.

    Doğal yollarla anne baba olamayan bireyler bu noktada sıklıkla infertilite merkezlerinin kaliteli hizmetlerinden yararlanabilmekte, uzman hekimler eşliğinde hamilelik takvimi oluşturma fırsatına sahip olabilmektedirler.

    gebelik-1

    Gebelik Süreci Nasıl İlerler?

    Anne adayları için zorlu geçen 40 haftalık gebelik süreci boyunca bebeğin gelişimi değişim göstermektedir. Hamilelik takvimi sayesinde gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Peki,  gebelik süreci nasıl ilerlemektedir?

    -Hamileliğin ilk 2 haftasında aslında gebe değilsinizdir. Adet döneminden sonraki 14 gün hamilelik için önem taşımaktadır.

    -2.ve3. hafta sonlarına doğru hamilelik testi pozitif çıkar ve bir takım hamilelik belirtileri görülür.

    -5.ve6. hafta bebeğiniz hızla gelişmeye başlar ve ağız, burun kolları şekillenmeye beyni gelişmeye başlar.

    -7.ve 8. hafta bebeğinizin büyüklüğü hemen hemen iki katına ulaşır. Siz hissedemeseniz bile hareketlenmeye başlar.

    -9.ve 10. hafta burun delikleri ve gözler belirgin hale gelir. Ayrıca embriyonun gelişim süreci tamamlanmış olur.

    -11.ve 12.hafta bebeğiniz artık tamamen oluşmuştur ve refleksleri başlar.

    -40.hafta yani son aya gelindiğinde ise bebeğiniz ile ilgili kilo tahmininde bulunmak zorlaşır ve artık doğumunuz gerçekleşmek üzeredir.

    Hamilelikte Son Üç Ay

    Hamilelik hemen her kadının hayalini kurduğu güzel bir duygudur. Bilinçli anne ve baba olmak için hamilelik döneminde ve hamilelik sonrası için araştırma yapıp önemli adımlar atmak hem anne adayları hem de bebekleri için büyük önem arz eder. Anne adaylarının sağlıklı huzurlu  bir hamilelik dönemi geçirerek sağlıklı bebekler dünyaya getirmeleri için yalnızca hamilelik süreci boyunca değil hamilelik sonrasında da dikkat etmek gereken şeyler vardır. Anne adaylarının hamilelik süreci başlamadan önce sağlık kontrolünden geçmesi, dengeli ve düzenli beslenip yaşam kalitesini artırmaya yönelik girişimlerde bulunuyor olması hem anne adayına hem de bebeğe iyi gelir.

    Anne adaylarının hamile kaldıktan sonra bebeğin gelişimi için gerekli tüm önlemleri alması gerekir. Hamilelik dönemi genel olarak anne adayları için hassas önemli zamanlar mevcuttur. Bu süreç boyunca ilk zamanlarda dikkat edildiği kadar son dönemlerde de dikkat edilmelidir. Hamilelikte son üç ay bebek gelişimini tamamlamış ve yeterince büyümüş olacağı için annenin de ağrıları da  aynı oranda artacaktır. Bebeğin alanı daraldığı için hareketleri kısıtlanacak ve daha az hareket etmeye başlayacaktır. Bu durum anne adaylarını korkutmamalıdır. Çünkü bebeğin alanı daraldığı için daha az hareket etmesi normaldir. Gebeliğin sonlarına doğru anne adaylarının ağrıları arttığı için hamileliğin son üç ayı  yani 27.ve 40.haftalara denk gelen süre zarfında olabildiğince dinlenmeleri gerekir. Hamileliğin son üç ayında bebek gelişimi tamamlandığı için karın bölgesi büyüyüp ağırlaşacaktır.

    Bu evrede anne adaylarının çok ağır beslenmemesi gerekir. Çünkü bebek anne sıvısı ile beslenmektedir. Hamilelik boyunca ne kadar dikkatli olunursa olunsun asıl önemli olan hamileliğin son üç ayıdır. Bu dönemde anne adayları çoğu enfeksiyon hastalıkları ve solunum yolu ile bulaşan hastalıklara karşı daha dirençsiz olur. 3. Trimester adı verilen bu dönemde öksürük boğaz ağrısı yüksek ateş gibi tetikleyen ağrılar doğumun daha erken başlamasına neden olabilir. Bu hastalıklara karşı doktor önermedikçe ilaç kullanılması sakıncalıdır. Buna çözüm olarak çoğu doktor hamileliğin ilk, ikinci ve üçüncü trimester döneminde anne adayının grip aşısı olmasını önerir.

    ETİKETLER: 1. trimester, 2. trimester, 3. trimester, gebelik takvimi, gebelik-hamilelik-gebelik süreci, hamilelik süreci, hamilelik takvimi
    Yazarın Diğer Yazıları
    Denerve Kas Nedir? Denervasyon Nedir?
    22 Ekim 2021 16:18
    Savaş ve İç Savaş Nedir?
    20 Ekim 2021 16:47
    Antipod nedir? Bulunduğunuz noktanın tam zıttı neresidir?
    5 Şubat 2022 13:28
    Dolar Rekor Kırdı..! Neden Yükseliyor?
    15 Ekim 2021 19:39
    Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Yapılır?
    5 Şubat 2022 09:58
    Kurumsal Web Siteleri
    13 Ekim 2021 23:40
    Kadınlarda İnfertilite (Kısırlık)
    4 Kasım 2021 12:47
    Bitcoin Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?
    17 Ekim 2021 14:08
    Işığı Yutan Gök Cismi: Karadelik Dünya’yı Yutarsa Ne Olur?
    18 Kasım 2021 23:29
    Heimlich Manevrası nasıl yapılır?
    6 Mart 2022 17:56
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.