Gözaltı morluklarından şikayetçi iseniz ve bu istenmeye mor halkalardan kurtulmak istiyorsanız, size önereceğimiz doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Aslında öncelikli olarak gözaltı morluklarının nedenini genel anlamda genetik yapıya bağlayabiliriz. Bu bağlamda, ailesinde veya yakın çevresinde gözaltı morlukları bulunan kişilerde rastlanmakla beraber çok çalışmanın vermiş olduğu zararların etkileri de bulunmaktadır. Gözaltı morluklarının geçirilmesi için izlenilebilecek birçok yöntem ve materyal bulunmaktadır.
GÖZALTI MORLUKLARINDAN KURTULUN
Gözaltı morluklarından kurtulmanızı sağlayacak doğal yöntemler ve malzemeler hangileridir gelin birlikte inceleyelim.
Hindistan cevizi yağı
Bu yağ ile her gün mor olan göz alt bölgelerine masaj yapılması halinde koyu olan mor halkaların azalacağını görebilmek mümkündür. Ayrıca Hindistan cevizi yağının cilt hücrelerini onarabilen E vitamini özelliği de bulunmaktadır.
Gül suyu
Gözaltlarına pamuk yardımı ile gül duyu uygulanması halinde etkili sonuçlar almak mümkündür. Uygulanma süreci olarak ise bir parça pamuğun gül suyuna batırılıp göz kapakları üzerinde yaklaşık olarak 10 dakika bekletilmesi sonuç verebilmektedir.
Soğuk uygulama
Soğuk uygulanması ile genişleyen kan damarları daraltılabilir ve aynı zamanda şişkinlikte azaltılabilir. Bu sayede gözaltındaki şişkinliklerin inmesiyle beraber koyu halkaların belirginliği de giderilmektedir.
Salatalık
Halkımızın fazlalıkla kullandığı bir yöntem olarak salatalık da tercih edilebilir. Salatalık diliminin limon suyunda bir süre bekletildikten sonra morlukların üzerinde bekletilmesi durumunda mor halkaların azalmasına yardımcı olabilmektedir.
Çay poşeti
Soğuk çay poşetinin gözaltına uygulanması durumunda kan damarlarını daraltarak ve kan dolaşımını uyararak morlukların giderilmesine yardımcı olabilmektedir.
Süt
Soğuk süte batırılan genellikle pamuk parçasının gözaltına yerleştirilerek yorgunlukların ve gözaltı morluklarının giderilmesine yardımcı olacaktır.
Bu gibi yöntemlerin uygulanmış ve verim alınmış olması doğrultusunda denenebilir yöntemler olması dikkat çekmektedir. Gözaltı morluklarının bir diğer ana sebebi olan aşırı yorgunluğun bu yöntemler haricinde düzenli bir uyku ve düzenli bir beslenme ile de geçebiliyor olması dikkat çekici bir husustur.
Tıbbı müdahaleler
Kişinin genetik özellikleri nedeniyle oluşan göz çevresinde ki morluklar, cildin altı bağ dokusunun ince olması, damarların yüzeysel olması gibi nedenlerle oluşur, ki bunun tam olarak tedavisi mümkün olmamakla beraber yapılan tedavilerle morlukların azaltılması sağlanmaktadır. Bu tedaviler;
Lazer tedavisi
Lazerler ile gözaltındaki damarlar ve damarların yüzeyse olmasından kaynaklı morlukların azaltılması yapılabilmektedir. Ayrıca lazerler, derinin kolajenini arttırarak alttaki damarların renginin yüzeye yansımasını azaltmaktadır ortalama 3-5 seans sürmektedir.
Kimyasal Peeling
Gözaltındaki cildin meyve asitleri ve benzeri solüsyonlar ile soyma işlemine denilmektedir. Gözaltındaki koyulukların azaltılmasına etki etmektedir.
Gözaltı dolguları
Gözaltı morluklarının giderilmesinde en etkili yöntemdir. Kullanılan hyalüronik asit ile hem gözaltındaki boşluklar doldurulur hem de cilt altına yerleştirilen bu dolgu, morlukların azalmasını sağlar. Bu şekilde, gözaltındaki çukurların ve morlukların azalması bireye daha genç görünüm kazandırmaktadır. Kullanılan hyalünorik asit vücuda uyumlu bir maddedir, zararlı olmadığı için kullanılmaktadır. Zamanla vücut tarafından emilir kesinlikle kalıcı olmamakla birlikte yaklaşık 8 ay sonra tekrar uygulama gerektirmektedir.
Mezoterapi
Yüz Mezoterapisi, gözaltlarına yapılan vitamin enjeksiyonudur. Cildi gençleştirmede kullanılmaktadır ve bu şekilde morlukların giderilmesine de fayda sağlamaktadır.
Tıbbi tanım açısından bakacak olursak gözaltı morluklarının birkaç sebepleri bulunmaktadır bunlar;
Göz çevresinde kahverengi pigment artışı: Bu tip morluklara pigmente tip morluk denir ve rengi genel anlamda kahverengi bazen de gri olabilmektedir.
Göz çevresindeki kılcal damarların geniş-kalın veya sayıca fazla olması: Kan dolaşımının göz çevresinde yavaş olması yüzeysel kılcal damar ağının genişlemesi ve oksijenlenmemiş kan varlığı, gözaltında morarma yaratmaktadır. Bu tip morluklara vasküler tip morluk denmektedir travma sonrası ciltte oluşan morarmalarabenzemektedir. Bu tip morlukların rengi kırmızı veyahut mor olarak karşımıza çıkmaktadır.
Gözaltında cilt gevşemesine bağlı çöküklük ve gölgelenme: Yaşlanmayla birlikte gözaltında torbalar ve halka şeklinde çökme mor halkalar oluşmaktadır.
İlaç kullanımı
Bazı ilaçlar ve bimatoprost içeren göz tansiyonu damlaları göz çevresinde koyulaşmaya yol açmaktadır. Herhangi bir gözaltı morluğunda mutlaka doktora gidilmesi ve teşhis konulması her zaman daha sağlıklı ve olumlu olacaktır. Her zaman doktorların vereceği bilgiler ve teşhisler doğrultusunda hareket etmek gerekmektedir. Bazı bitkisel çözümlerin bünyeden bünyeye oranla ters etki yapması olağan olduğu için dikkat edilmesi ve her zaman ilk önceliğin tıbbi müdahale yapılması gerektiği bilinmelidir.
Her hastalıkta ve sağlık sorununda olduğu gibi, ilaç kullanımı mutlaka bir hekim kontrolü altında uygulanmalıdır.
ETİKETLER: gözaltı halkaları, gözaltı morlukları, güzellik, Kadın, mor göz altı, mor göz halkaları, şağlık
Yazarın Diğer Yazıları
İşyerlerinde Mobbing
31 Ekim 2021 19:52
Denerve Kas Nedir? Denervasyon Nedir?
22 Ekim 2021 16:18
Presenteeism Nedir?
16 Ekim 2021 16:17
Dijital Türk Lirası Nedir? Döviz Kuruna Etkisi Olacak mı?